Over ons

Zonder muziek zou de wereld er maar heel somber uitzien. Muziek en zijn teksten bieden ons een soort van escapisme en symphatie. Ze kunnen onze gevoelens laten omslaan of versterken en helpen ons door bepaalde periodes heen. Op deze website zal je dan ook van alles over muziek vinden.

Het muziek blog Riart bespreekt de achtergronden van alle muziekstromingen en beschrijft wat de muziek voor mensen in hun gevoelsleven betekent. Riart betekent een levenspad’ dat recht doet aan het leven, en laat zien dat iedere boom anders bloeit. Wij nemen je mee in de verhalen achter de muziek

Het historische muziek repertoire wordt vanuit verschillende perspectieven belicht, zodoende hopen we een beter beeld te schetsen welke invloed ieder individueel muziekstuk op ons heeft gehad. Daarnaast geven we de geschiedenis een gevoel en geluid mee doormiddel van de muziek en laten we zien dat ieder handelen gepaard gaat met een harmonie van geluid.

Doormiddel van korte anecdotes proberen we onze ervaring of de ervaring van anderen met willekeurige muziek stukken of artiesten over te brengen. Wat doet de muziek met ons? Ieder perspectief blijkt anders, want het gaat uiteindelijk om de verbeelding; en die is eindeloos.

Wij zullen blijven luisteren en opnieuw ervaren. Soms kunnen we een bepaald muziekstuk niet meer aanhoren en dan vinden we het weer mooi. Ons gemoed leidt ons en we willen weten hoe de tijd is veranderd; proberen in te zien wat er bedoeld is door vanuit een historisch perspectief de muziek te beluisteren en te bestuderen. Maar wat het ook nu betekent. het blijft altijd de vraag waarom het ene nummer bijzonder blijft en het andere nummer gewoon leuk.